Deutsche Bank wil Discount Brokers

Met een bod op National Discount Brokers van ruim een miljard dollar (2,6 miljard gulden) wil Deutsche Bank voet aan de grond krijgen in de VS.

Het Amerikaanse bedrijf is vooral voor particuliere investeerders actief als tussenpersoon in de handel op de Nasdaq-beurs. Deutsche Bank had al een belang van 16 procent in NDB.
De directie van het Amerikaanse beursbedrijf beraadt zich over het bod van haar grootaandeelhouder. Ze zegt ook in gesprek te zijn met andere bedrijven over samenwerking of een overname. Het overnamebod is aantrekkelijk voor de aandeelhouders: het aandeel noteerde maandag nog 25 dollar, maar verdubbelde na het bekend worden van het bod van Deutsche Bank bijna tot 87 dollar. Dat legt een stevige druk op het bestuur om in te gaan op het Duitse bod. Afwijzing ervan zou immers een grote terugval in de koers betekenen en dat zullen veel aandeelhouders de directie niet in dank afnemen.
Duitse banken bewegen zich de laatste tijd steeds meer in de richting van de Amerikaanse aandelenmarkten. Dresdner Bank bijvoorbeeld kocht half september de zakenbank Wasserstein Perella. Ook Amerikaanse financiële instellingen versterkten onlangs hun positie op Wall Street. Zakenbank Goldman Sachs werd begin september voor 6,5 miljard dollar eigenaar van het beursbedrijf Spear Leeds & Kellogg.
Voor vrijwel alle banken geldt dat ze zich de komende jaren steeds meer willen richten op de aandelenhandel via Internet. Het aankopen van gespecialiseerde banken betekent dat ze, naast een vertrouwde naam, ook de nodige expertise op dit gebied in huis halen.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.