Cacheflow koopt Entera voor streaming media

Producent van opslagapplicaties voor Internet Cacheflow koopt voor 440 miljoen dollar in aandelen het in streaming media gespecialiseerde bedrijf Entera.

Met de overname versterkt Cacheflow zijn positie op het terrein van de opslag en levering van 'streaming media' als online video en audio. De acquisitie van Entera zorgt er bovendien voor dat Cacheflows concurrentiepositie tegenover marktleider Inktomi sterk wordt verbeterd. Volgens Jupiter Communications zal de markt voor de levering en distributie van streaming media groeien naar 6 miljard dollar in 2004.
Met de integratie van de Entera-technologie zorgt Cacheflow voor brede ondersteuning van 'streaming media'-diensten, inclusief Microsofts Windows Media, Real Player, Apple Quicktime, Cisco IP TV, MP3, Flash en Mpeg. Als de Entera-software eenmaal is geïntegreerd met die van Cacheflow, zijn de producten ook in staat streams te verwerken in Microsofts MMS streaming protocol. De Entera-technologie zorgt er bovendien voor dat Cacheflow zijn productreeks verder kan uitbouwen voor het totale traject van streaming inhoud: van de leverancier van de inhoud tot de consument ervan.
Volgens Cacheflow vullen beide bedrijven elkaar goed aan. Cacheflow is vooral succesvol bij isp's (Internet service provider) en op de zakelijke markt, terwijl Entera's kracht met name ligt op het terrein van content delivery netwerken (cdn's).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.