AEX volgt Amerikaanse beurzen in dip

De Nederlandse technologiefondsen volgen slaafs de ontwikkelingen op de Amerikaanse beurzen. De AEX maakte een duikeling van 2,7 procent naar 637,26 punten.

Het waren met name de technologie- en de telecommunicatiefondsen die een voortrekkersrol vervulden bij de tegenvallende koersontwikkeling op het Damrak.
Uitzonderlijk was het verlies van kabelaar UPC, dat aan het slot maar liefst 15,8 procent moest inleveren op 18,20 euro. UPC wordt geplaagd door een anti-abonnee-actie, die wordt geleid door consumentenprogramma's als 'Radar' en 'Ook dat nog' en wordt ondersteund door vnunet.nl. De programma's hebben de abonnees opgeroepen geen abonneegeld te betalen vanwege de slechte service van het bedrijf. UPC heeft nu nog maar de helft van de beurswaarde vergeleken bij de start van dit jaar.
Maar de malaise gold voor de gehele telecommunicatiesector, want ook KPN en Libertel moesten inleveren. Beide verloren ongeveer 10 procent.
In de technologiesector was de situatie niet veel beter. Zo moest Asml met 9,6 procent terug en ook Philips zag het aandeel terugvallen met 5,2 procent. In de Internetsector blijft de malaise onder de fondsen bestaan. Zo koerste Newconomy 10,75 procent lager op 8,30 euro. Voor Internetfondsen als World Online en Via Networks was er al niet beter nieuws te melden. WoL blijft ondanks de aanstaande joint venture met het Italiaanse Tiscali op een laagterecord koersen van 10,70 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.