AMD verrast met solide groeicijfers

Anders dan concurrent Intel heeft Advanced Micro Devices (AMD) de analisten verrast met een beter dan verwacht derde kwartaal.

AMD dankt de goede resultaten aan een sterk gestegen vraag naar microprocessoren en 'flash'-geheugenchips.
Het bedrijf behaalde een nettowinst van 408,6 miljoen dollar, ofwel 1,18 dollar per aandeel, tegen een verlies van 105,5 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Exclusief de eenmalige uitkomsten uit onder andere de verkoop van AMD's voormalige 'voice'-communicatietak, komt de nettowinst op 219,3 miljoen dollar, ofwel 64 dollarcent per aandeel. First Call/Thomson Financial was eerder nog uitgegaan van 62 dollarcent per aandeel.
De omzet van AMD nam met 82 procent toe naar 1,21 miljard dollar, tegen 662,2 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Het chipbedrijf, dat wordt beschouwd als de belangrijkste concurrent van Intel, verwacht voor het komende kwartaal de groei te kunnen voortzetten met een percentage van rond de 8 tot 9 procent. Uiteindelijk zou daardoor de jaaromzet van AMD kunnen uitkomen op 4,8 miljard dollar, vergeleken met 2,9 miljard dollar over 1999.
Volgens AMD is de verkoop van 'flash'-geheugenchips meer dan verdubbeld vergeleken met 1999 en overstijgt deze nog steeds de beschikbare productiecapaciteit. En volgens het chipbedrijf blijft de vraag op peil, dankzij onder andere de markt voor mobiele telefoons, opzet-kastjes, apparatuur voor auto's, infrastructuurproducten voor het Internet en mobiele Internet-applicaties.
In het PC-segment blijft de verkoop van Duron- en Athlon-chips het goed doen. In totaal gingen er over het afgelopen kwartaal 3,6 miljoen stuks over de toonbank. AMD gaat ervan uit dat de verkoop van PC-chips gemakkelijk de eerdere verwachtingen zal overtreffen. Het bedrijf rekent op ongeveer 28 miljoen eenheden, terwijl dat er vorig jaar nog 18,8 miljoen waren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.