Nasdaq noteert laagste score afgelopen jaar

Wat eerder leek te gebeuren, heeft nu echt plaatsgevonden. De Nasdaq noteerde de laagste score dit jaar door een val van ruim 3 procent naar 3074,68 punten.

De politieke onrust in het Midden Oosten en de zorg over de winstgevendheid van de bedrijven, bleken de belangrijkste katalysatoren voor de forse koersdaling. In de ochtend kreeg de Nasdaq nog een oppepper van de halfgeleiderfondsen, die vrijwel stuk voor stuk solide resultaten laten zien. Zo steeg Advanced Micro Devices (AMD) met 38 dollarcent naar 22,13 dollar nadat het de analisten en beleggers de dag ervoor al beter dan verwachte resultaten had laten zien. Hetzelfde gold voor Applied Micro Circuits (AMC) dat 3,73 dollar won en sloot op 164 dollar.
Intussen toonden ook andere fondsen binnen de technologiesector opbeurende resultaten. Zo steeg het optische netwerkbedrijf Corning met 1,25 dollar naar 84,25 dollar, nadat het beter dan verwacht kwartaalcijfers denkt te kunnen presenteren. Verwante bedrijven, zoals JDS Uniphase en Sycamore Networks volgden in het kielzog.
Maar veder was het huilen met de pet op. Vrijwel over de gehele linie scoorden de technologiefondsen lager. Ook computerproducent Gateway, dat nabeurs cijfers bekend maakte die beantwoordden aan de verwachtingen van analisten. Gateway noteerde bij het sluiten van de beurs nog een verlies van 99 dollarcent. DoubleClick, dat eveneens positieve resultaten noteerde, moest 3,06 dollar inleveren en eindigde op 18,13 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.