EU besluit vrijdag over Seagram-Vivendi

Een spannende dag wordt het vandaag voor het Franse Vivendi en het Canadese Seagram. Brussel laat vandaag weten of het de voorgenomen fusie goedkeurt.

Het gaat om een fusie van de entertainmentpoot van Segaram (onder meer Universal Pictures) met het telecom- en Internet-bedrijf. Met de deal is 34 miljard dollar (87 miljard gulden) gemoeid.
Enige hoop op een goede afloop is er natuurlijk wel nu de Europese Unie akkoord is gegaan met de fusie van America On Line en Time Warner. Bij Vivendi en Seagram is er immers ook sprake van het samengaan van een Internet-bedrijf en een entertaimentgigant. Gisteren nog bepleitten vertegenwoordigers van beide bedrijven hun belangen bij de Commissie, een teken dat de goedkeuring van de deal zeker nog geen gelopen race is. Een aantal analisten verwacht dat de Commissie zal besluiten de zaak nog wat uitgebreider te onderzoeken.
Zoals Desney vreesde bij de fusie van AOL en Time Warner buitengesloten te worden, zo vrezen ook onafhankelijke filmmaatschappijen dat ze geen voet meer tussen de deur krijgen bij Vivendi - onder meer eigenaar van het filmkanaal Canal Plus - wanneer die eenmaal Universal Pictures in de eigen gelederen heeft. Canal Plus is de grootste aanbieder van betaaltelevisie in Europa en domineert de markt in Frankrijk, Spanje en Italië.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.