Unisys wil inkrimpen vanwege daling winst

Computerbedrijf Unisys wil via vervroegde pensionering een op de twaalf werknemers in de VS kwijt. In totaal gaat het om ongeveer 1500 mensen, zo heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De inkrimping is volgens het bedrijf nodig omdat de winst sterk is teruggelopen. In het derde kwartaal verdiende Unisys nog slechts 43 miljoen dollar (110 miljoen gulden) tegen 138 miljoen dollar (350 miljoen gulden) een jaar eerder.
Een flink deel van de winstdaling komt overigens door de zwakte van de euro. Unisys doet veel in Europa, en de daar verdiende euro's omrekenen in dollars levert een groot verlies op. Een jaar geleden was de euro nog bijna 1,20 dollar waard, momenteel is het rond de 90 dollarcent. Maar daarnaast liep ook de feitelijk dienstverlening terug.
Somber is het bedrijf niet. Het komende kwartaal verwacht Unisys weer aanzienlijk meer geld te gaan verdienen, ongeveer evenveel als vorig jaar. Dat is wel nodig ook, want de vervroegde pensionering van de 1500 werknemers gaat het bedrijf naar eigen schatting ongeveer 200 miljoen dollar (510 miljoen gulden) kosten, 3,5 ton per werknemer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.