Merril Lynch profiteert van Nasdaq

Het Amerikaanse effectenhuis Merril Lynch zag in het derde kwartaal de nettowinst met ruim de helft groeien tot 885 miljoen dollar (2,3 miljard gulden).

De omzet nam met 13 procent toe ten opzichte van het derde kwartaal van 1999 en kwam uit op 6,1 miljard dollar (15,8 miljard gulden). Merril Lynch, dat 18.000 handelaren in dienst heeft en de grootste effectenhandelaar is in de VS, profiteerde vooral van de enorm gegroeide handel in aandelen op de technologiebeurs Nasdaq. Het jojoën van de koersen zorgde voor een toename van de handel me 44 procent, en dat was goed voor een groei van de commissie voor Merril Lynch met 14 procent. De onrust op de Nasdaq leverde het effectenhuis 1,6 miljard dollar (4,2 miljard gulden) op.
De Nasdaq compenseerde een aantal tegenvallers. De winst uit adviesverlening bij fusies en transacties liep terug van 360 miljoen dollar naar 279 miljoen dollar (725 miljoen gulden). Het afgelopen kwartaal verdiende Merril Lynch overigens meer geld: 902 miljoen dollar (2,35 miljoen gulden).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.