Euronext sluit bod op LSE niet uit

Euronext, de fusiebeurs van Amsterdam, Parijs en Brussel, sluit een bod op de London Stock Exchange niet uit.

"Wij houden de situatie scherp in de gaten", aldus oud-voorzitter van de Brusselse beurs en nu Euronext-bestuurslid Thodore gisteren op een bijeenkomst met de Belgische financiële wereld.
Al enige tijd circuleren geruchten dat Euronext de London Stock Exchange (LSE) zou willen 'redden' van het vijandige bod dat de Zweedse OM Gruppen, eigenaar van de beurs van Stockholm, heeft uitgebracht. Slechts 1 procent van de aandeelhouders meldde zijn stukken echter na het eerste bod van OM aan, waarna de Zweden hun bod verhoogden tot 1006 miljoen pond (4 miljard gulden).
Die vier miljard is precies de som geld die eerder door onder meer deFinancial Times werd genoemd als het bedrag dat Euronext zou willen betalen voor de Londense beurs nadat de fusie van Londen met de Deutsche Börse in Frankfurt stukliep. "Maar u heeft gezien dat dat bod niet is gekomen", zei Thodore gisteren. Möller, oud-voorzitter van de AEX en nu eveneens Euronext-bestuurder, stelt dat de afwikkeling van de eigen fusie voorrang heeft. Komende zomer moet Euronext helemaal draaien. "Maar dat wil niet zeggen dat wij niet geïnteresseerd zijn in de Londense beurs", voegde hij daaraan toe.
Euronext-bestuurders hebben herhaaldelijk laten weten dat deze fusie een open project is waaraan andere partijen kunnen meedoen. De Portugese beurzen hebben al laten weten op die uitnodiging in te gaan. Begin volgend jaar moeten de besprekingen daarover zijn afgerond.
Euronext laat zich in zijn eventuele plannen niet dwarsbomen door OM Gruppen. "Je moet je eigen plan trekken", aldus Möller. Euronext kan altijd nog in een later stadium een bod op de combinatie LSE/OM Gruppen uitbrengen, mochten de Zweden onverhoopt succes boeken.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.