Sun Microsystems ziet de toekomst zonnig in

Sun Microsystems kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en ziet de toekomst zonnig in. Over zijn fiscale eerste kwartaal boekte Sun Microsystems 510 miljoen dollar nettowinst, een stijging van 54 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

De winst per aandeel steeg tot 0,30 cent, terwijl 0,26 cent per aandeel werd verwacht. De omzet nam 60 procent toe tot 5,04 miljard dollar. Vorig jaar was dit nog 3,2 miljard dollar. In totaal kwam er in het afgelopen kwartaal voor ruim 5 miljard dollar aan orders binnen.
Geografisch gezien groeide de omzet in de VS met 60 procent en in Europa 57 procent. De Japanse omzet klom 49 procent en die in de rest van de wereld 78 procent. Voor het tweede kwartaal verwacht cfo Michael Lehman deze groei te kunnen doorzetten.
"Wel zullen we op jaarbasis 10 tot 11 procent gaan investeren in onderzoek en ontwikkeling, maar we verwachten 40 tot 50 procent omzetgroei vergeleken met een jaar eerder. We hebben dan waarschijnlijk 30 procent meer orders."
Sun verwacht veel van zijn nieuwe Ultrasparc III-chip voor 64-bits computersystemen, Sun Storedge opslag en Sun Blade werkstations. De hardware- en software-omzet steeg 63 procent, terwijl de omzet uit ondersteunende diensten in het eerste kwartaal 47 procent toenam.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-19T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.