Texas Instruments is beursliefertje

Normaal wordt minder goed nieuws op de beurs direct afgestraft, maar Texas Instruments vormde gisteren een uitzondering op deze beursregel.

De koers steeg met bijna een kwart nadat het bedrijf goede cijfers presenteerde over het derde kwartaal, maar een daling van de omzet voorspelde in de komende drie maanden. Texas Instruments, 's werelds grootste leverancier van halfgeleiders voor mobiele telefoons, presenteerde woensdag nabeurs mooie kwartaalcijfers, maar waarschuwde voor een komende omzetdaling. Gisteren bleken de beleggers vooral oor te hebben voor het goede nieuws.
Wellicht hadden ze vooral behoefte aan een lichtpuntje in deze turbulente tijd, maar er zijn ook wel redenen te bedenken waarom de omzetwaarschuwing niet al te zwaar hoeft te worden genomen. Hoewel ook gisteren Nokia een grote winstsprong van 40 procent presenteerde, stagneert de verkoop van gsm's enigszins. Voor een deel komt dat omdat veel consumenten nog even wachten met het vervangen van hun gsm in afwachting van de stormachtige ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie.
De verwachtingen voor de iets langere termijn zijn voor de halfgeleiderindustrie echter uitstekend. De komende jaren wordt een enorme groei van de vraag naar chips verwacht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.