LSE blokkeert overname door OM Gruppen

Het Londense beursbestuur heeft de overname door het Zweedse OM Gruppen voorlopig voorkomen. Ruim 53 procent heeft gisteren gestemd tegen een statuutswijziging.

De statuten verbieden aandeelhouders nu om een belang van meer dan 4,9 procent in LSE te hebben. Dit voorkomt ongewenste overnames.
De uitslag is een streep door de rekening van de OM Gruppen, eigenaar van de beurs van Stockholm, dat de Londense beurs wil kopen en daar ruim 4 miljard gulden voor over heeft. Het Londense beursbestuur ziet echter helemaal niets in een overname door de Zweden en heeft de aandeelhouders altijd stellig ontraden in te gaan op het overnamebod. Met succes, want tot nu toe heeft nog maar een procent van de aandeelhouders zich bij OM Gruppen gemeld.
De LSE is kwetsbaar na het stuklopen van de voorgenomen fusie met de Deutsche Börse in Frankfurt. OM Gruppen heeft een concreet bod uitgebracht, maar ook de fusiebeurs Euronext wordt genoemd. Eerder deze week reageerden bestuurders van Euronext bevestigend noch ontkennend bij vragen over plannen om toch een bod uit te brengen op Londen.
OM Gruppen ziet ondanks de ongunstig verlopen stemming nog genoeg kans om de overname te laten slagen. "Wij denken dat er steun is voor ons bod", herhaalde een woordvoerder voor de zoveelste keer de standaardopmerking van OM. Hij wees erop dat bijna de helft van de aandeelhouders vóór opheffing van het verbod heeft gestemd. Dat is een teken dat ze weinig tevreden zijn over de manier waarop het Londense beursbestuur de zaken aanpakt, vindt hij.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.