Ericsson heeft last van het mobieltje

De Zweedse telco Ericsson ziet zijn kwartaalwinst gedrukt door de verlieslijdende divisie Mobiele Telefoons als gevolg van onderdelentekorten.

Toch waren de kwartaalcijfers boven verwachting. De winst steeg tot 4,1 miljard Zweedse kronen (482 miljoen euro), een stijging van 14 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden gerekend op 3,86 miljard kronen.
De omzet kwam uit op 67,3 miljard kronen (7,9 miljard euro), een stijging van 37 procent. Eerder waarschuwde Ericsson al dat de beoogde productie van mobiele telefoons niet zal worden gehaald, vanwege een tekort aan componenten. Het verlies in de mobiele divisie liep over het afgelopen kwartaal dan ook op met 29 procent en zal eind dit jaar resulteren in 16 miljard kronen.
Om de kosten te drukken wil de Zweedse telco de productie van de mobieltjes verplaatsen naar Azië. Boven gaat het bedrijf voor 10 miljard kronen bezuinigen. De brutomarge van 10 procent is voor de komende kwartalen teruggebracht naar 6 tot 7 procent.
De netwerkdivisie van Ericsson, goed voor 66 procent van de omzet, zorgde voor goed nieuws met een recordwinst van 8,1 miljard kronen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.