Lucent haalt oud-ceo terug na winstvallen

Lucent Technologies heeft over het vierde kwartaal zijn winst wederom zien terugvallen en ceo Richard McGinn moeten vervangen.

McGinns ontslag komt niet onverwacht volgens analisten en beleggers. Hij wordt vervangen door zijn voorganger Henry Schacht, de 66-jarige voorzitter van Lucent-spinoff Avaya. Lucent Technologies meldde over het vierde kwartaal een winstval van 22 procent tot 600 miljoen dollar, ofwel 0,18 cent per aandeel. Een jaar geleden was dit nog 768 miljoen dollar ofwel 0,24 cent, geheel conform eerder door het concern afgegeven winstwaarschuwingen. De omzet steeg 14,6 procent tot 9,36 miljard dollar. Het netto verlies bedroeg 225 miljoen dollar ofwel 0,07 cent per aandeel. Lucent-cfo Deborah Hopkins meldde dat voor het eerste kwartaal de telcobreak-even zal draaien. "We zijn duidelijk teleurgesteld in onze resultaten voor het boekjaar 2000 en kijken naar 2001 als een overgangs- en opbouwjaar voor Lucent." Ook Lucent-cfo Hopkins beloofde beterschap: "Wij willen een nieuw Lucent creëren; een dynamisch bedrijf dat op de langere termijn sterker en beter gepositioneerd en gericht op de mogelijkheden in onze markten zal zijn." Volgens analisten lijkt het erop dat Lucent in de glasvezelmarkt de boot heeft gemist. De verkoop van dit soort producten nam met 26 procent af over het afgelopen kwartaal en over het afgelopen boekjaar zelfs met 63 procent. Lucents aartsrivaal Nortel Networks behaalde onlangs in de glasvezelmarkt een marktaandeel van 43 procent.
Voor het hele jaar boekte Lucent 1,47 miljard dollar nettowinst op een 14,5 procent hogere omzet van 34,49 miljard dollar. De operationele winst daalde 9,3 procent tot 2,4 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-24T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.