Compaq presteert volgens verwachting

Compaq Computers behaalde in het derde kwartaal 550 miljoen dollar nettowinst. De omzet steeg tot 11,2 miljard dollar.

Per aandeel behaalde Compaq 31 dollarcent nettowinst. Dit ligt iets boven de verwachting van 29 dollarcent. "De omzetstijging was met 22 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar de grootste ooit", aldus ceo Michael Capellas. "Onze operationele winst steeg maar liefst 558 procent tot 789 miljoen dollar." De verkoop in Noord-Amerika steeg 27 procent, terwijl die in Europa, het Midden-Oosten en Afrika 8 procent stegen. Het bedrijf had duidelijk te lijden onder de lage wisselkoers van de dollar versus de euro.
De PC-verkoop in de 'oude wereld' is afgenomen. Voor het vierde kwartaal verwacht de computergigant minder PC's in Europa af te zetten. Compaq verkocht in de zakelijke markt 28 procent meer PC's met een totale waarde van 3,5 miljard dollar. De omzet in de consumentenmarkt steeg 48 procent tot 2,1 miljard dollar.
Capellas blijft positief: "We hebben er alle vertrouwen in dat we over het vierde kwartaal 18 dollarcent winst per aandeel zullen boeken." Analisten hadden gerekend op 41 dollarcent. Voor 2001 hoopt Capellas de winst met 40 procent op te krikken, ofwel 1,49 dollar per aandeel. "We hebben een solide financiële basis en 2,9 miljard dollar in kas", concludeert de topman.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-25T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.