Altitude krijgt notering in Amsterdam

Het Portugese Altitude krijgt een notering aan de Amsterdamse Euronext. Het afficheert zichzelf als een toonaangevende speler op het gebied van eCRM.

De automatiseerder, voorheen bekend onder de naam Easyphone, wil met de plaatsing van een kwart van de aandelen 150 miljoen euro (330 miljoen gulden) ophalen. Vanaf vandaag kunnen particulieren en institutionele beleggers inschrijven op de tussen de 8 en 10 miljoen aandelen, die volgens de begeleidende banken ABN-Amro Rothschild en Merrill Lynch een uitgifteprijs krijgen van tussen de 15 en 19 euro. Op woensdag 8 november worden de uitgifteprijs en de toewijzing bekend en wordt het bedrijf officieel genoteerd.
Altitude is opgericht in 1998 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van software waarmee bedrijven hun klanten via een multimediastrategie kunnen 'managen'. Vorig jaar kwam de omzet over het hele jaar uit op 14,9 miljoen dollar, dit jaar is in de eerste negen maanden al een omzet gehaald van 20,9 miljoen dollar (55 miljoen gulden).
Het hoofdkantoor staat in de Portugese hoofdstad Lissabon. Tevens zijn er vestigingen in dertien landen in de VS, Zuid-Amerika, Europa, Japan en het Midden-Oosten. Tot de klantenkring behoren financiële partijen en telecombedrijven, zoals BSCH, Crédit Agricole, Portugal Telecom en Telefonica Sistemas.
Via zijn investeringsmaatschappij Insight Capital Partners zit de Nederlandse Internetgoeroe en deeltijdhoogleraar aan de TU Twente Roel Pieper in het bedrijf. Pieper is ook direct betrokken bij het bedrijf door een zetel in de board of directors. Verder hebben Intel en Nesbic CTE fund een belang in de onderneming.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman