PC-fabrikant Acer ziet winst flink stijgen

Acer, hier wat minder bekend maar in Taiwan de grootste fabrikant van PC's en toebehoren, heeft de winst de afgelopen negen maanden zien stijgen met 30 procent.

Tegelijkertijd met deze aankondiging heeft het bedrijf de prognose voor het hele jaar flink naar beneden bijgesteld omdat de verkoop van personal computers stagneert.
Eerder verwachtte het bedrijf nog dit jaar een omzet te draaien van 150 miljard Taiwanese dollar (16 miljard miljard gulden), maar bij de presentatie van de kwartaalcijfers zei het bedrijf gisteren te verwachten dat de omzet aanzienlijk lager zal uitkomen, op 105 billion Taiwanese dollars (8,5 miljard gulden).
De winst heeft er nog niet onder geleden. In de eerste negen maanden van dit jaar verdiende Acer 6.16 miljard Taiwanese dollars (540 miljoen gulden) tegen 4.75 miljard Taiwanese dollars vorig jaar.
Door de stagnerende omzet zal de winst dit jaar echter 20 procent lager uitkomen dan vorig jaar, zo verwacht het bedrijf. Dat is is ongeveer hetzelfde als de grote Amerikaanse broers zoals Compaq en Dell onlangs hebben laten weten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman