Franse Alcatel verwacht hogere winst

De Franse producent van communicatie-apparatuur verwacht een uitstekend jaar. De derde kwartaalcijfers waren beter dan analisten hadden verwacht.

De winst verdrievoudigde ten opzichte van vorig jaar tot 297 miljoen euro, terwijl de omzet met de helft toenam tot 7,9 miljard euro. Het bedrijf verwacht dit jaar uiteindelijk een omzetstijging van tegen de 40 procent waar Alcatal het eerder nog op 35 procent hield.
De mooie cijfers leverden het Franse bedrijf een koersstijging op van ruim 4 procent en daarmee is Alcatal tot nu toe in de Europese Stoxx50-index van Dow Jones het best presterende fonds van dit jaar.
Alcatel mikt met succes op het snelst groeiende segment van de communicatiesector; de glasvezelnetwerken. Ook de overname van het Canadese Newbridge Network in februari blijkt een goede deal te zijn geweest. Alcatel gaat verder met glasvezels. Gisteren maakten de Fransen ook een alliantie bekend met 360networks, een Canadees bedrijf dat bezig is met de aanleg van een wereldwijd glasvezelnetwerk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.