Besi zet verlies om in grote winst

Ook het Drunense BE Semiconductor Industries (Besi) heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de hoogconjunctuur in de halfgeleiderindustrie.

De producent van machines voor halfgeleiders zag de omzet stijgen met 80 procent tot 118,4 miljoengulden ten opzichte van dezelfde periode in 1999.
De nettowinst over het derde kwartaal steeg 21 procent ten opzichte van het tweede kwartaal naar 19,6 miljoen gulden. Vorig jaar behaalde het concern in het derde kwartaal een nettowinst van 1,54 miljoen gulden.
De omzet over de eerste negen maanden van 2000 is met 90 procent toegenomen tot 338,6 miljoen gulden in vergelijking tot 1999. Besi heeft het verlies van 1,98 miljoen gulden over die periode omgedraaid in een nettowinst van 37,2 miljoen gulden.
Volgens een voorspelling van de Japanse Electronics Industries Association zal de de omzet van halfgeleiders volgend jaar met ruim 11 procent stijgen. Dat is ietsje minder dan een eerdere voorspelling in mei, toen de Japanse branchevereniging nog een stijging met 13,6 procent verwachtte.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.