Deutsche Telekom boert goed door boekwinsten

Deutsche Telekom heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst behaald van 8,4 miljard euro dankzij boekwinsten op de verkoop van belangen.

Het gaat om belangen in Global One, T-Online, het Italiaanse Wind en de verkoop van twee kabelbelangen. In de eerste negen maanden van vorig jaar was de winst slechts 1,3 miljard euro. Het gaat om voorlopige cijfers. De definitieve cijfers komen eind deze maand.
Deutsche Telekom heeft in de eerste drie kwartalen het aantal mobiele klanten verdubbeld tot 26,5 miljoen. Per maand kwamen er meer dan een miljoen abonnees bij, die voor bijna 40 procent afkomstig waren uit het buitenland. Dat ging echter wel ten koste van het resultaat, want het 'kopen' van gsm-abonnees is een peperdure aangelegenheid. De totale schuld van Deutsche Telekom is opgelopen naar ruim 62 miljard euro (136 miljard gulden), en dat is ruim 12 miljard euro (27 miljard gulden) meer dan eind juni.
Internet-dochter T-Online, die in mei met redelijk succes naar de beurs ging, zag het aantal abonnees in de eerste negen maanden bijna verdubbelen tot 7 miljoen.
De omzet nam in de eerste negen maanden met 15 procent toe tot 29,3 miljard euro (65 miljard gulden). vooral dankzij de aankoop van het Britse One 2 One en de Franse bedrijven Club Internet en Siris. Die bedrijven niet meegerekend steeg de omzet met 5,5 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.