Licht voor AEX staat flink op groen

Het Damrak is aan de winnende hand. Met name dankzij de technologiefondsen sloot de AEX 0,73 procent, ofwel 4,94 punten hoger op 688,23 punten.

Vooral elektronicaconcern Philips en chipmachine-fabrikant Asml waren verantwoordelijk voor het stevige herstel. Het aandeel Philips noteerde aan het slot 3 procent hoger op 46,31 euro, Asml deed het nog iets beter met een winst van 5,2 procent op 32,21 euro. Ook Getronics deelde in de vreugde. Het aandeel klom 3,8 procent naar 13,25 euro.
Groot verlies was er wederom voor telecommunicatieconcern KPN. Het aandeel daalde dit keer met 4,7 procent naar 23,87 euro. Volgens analisten heeft de koersval van KPN met name te maken met de aanstaande emissie van aandelen en obligaties die op 20 november wordt afgerond. Beleggers zijn kennelijk onzeker of deze uitgifte succesvol zal verlopen. KPN heeft het geld hard nodig om zijn krimpende kas te kunnen spekken.
Overigens waren vrijwel alle telecommunicatiefondsen op de Europese beurzen in mineur, maar op de AEX vormde UPC een positieve uitzondering. Na alle tegenvallende cijfers van de afgelopen weken, steeg het aandeel van de kabelaar dit keer met 3,1 procent naar 20,65 euro.
Net als op de Nasdaq wachten ook de beleggers op de AEX met smart op het einde van de maand oktober, dat traditioneel te boek staat als een moeilijke maand voor de koersontwikkeling.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.