World Online leidt minder verlies

Internet-aanbieder World Online heeft zijn verliezen over het derde kwartaal weten te beperken. Door forse besparingen werden de verliezen ingeperkt.

Het totale verlies kwam uit op 101,2 miljoen euro, waarmee het bedrijf 20 procent minder verlies wegschreef. Bovendien steeg de omzet met 3 procent naar 56,9 miljoen.
De betere resultaten komen WOL aan de vooravond van de definitieve joint venture met het Italiaanse Tiscali goed uit. Bestuursvoorzitter James Kinsella noemde de resultaten zeer bemoedigend. "Ze tonen aan dat World Online op de goede weg is, juist op het moment dat we werken aan de combinatie met Tiscali. We zijn vol vertrouwen dat we de rest van het jaar een vergelijkbare verbetering kunnen laten zien."
Eind september telde World Online 4,2 miljoen abonnees. Dat zijn er ongeveer 12 procent meer dan in de drie maanden daarvoor. Volgens Kinsella blijft WOL zich richten "op het gebruik van ons pan-Europese netwerk, om zo de toonaangevende IP-netwerk operator van de regio te worden."
De grootste 'winst' haalde WOL uit de verlaging va de directe kosten. In het laatste kwartaal zal bovendien een voorziening worden getroffen voor personeelsreducties en een verdere stroomlijning van de organisatiestructuur.
Overigens is World Online op het juridische vlak nog lang niet uit de zorgen. Onlangs kondigde de zogenaamde 'Friends and Family' van WOL, waaronder vele topondernemers en artiesten, aan gerechtelijke stappen tegen het bedrijf, ABN Amro en een aantal commissarissen te zullen ondernemen. Mogelijk kan dit leiden tot een eis tot schadevergoeding voor de geleden koersverliezen. De 'Family of Friends', waar onder andere Cees van Luijk van Getronics en Cees van der Hoeven van Ahold deel van uitmaken, kochten voor in totaal 100 miljoen aandelen WOL tegen de introductieprijs van 43 euro.
Daarnaast willen nog meer partijen WOL en de banken voor de rechter dagen. Daarbij gaat het onder andere om de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die een grote groep gedupeerde beleggers vertegenwoordigt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.