Investeerder Newconomy noteert rode cijfers

De 'truc' van oprichter en voorman Maurice de Hond ten spijt, is het Internet-investeringsbedrijf Newconomy in de rode cijferse gedoken.

Na herwaardering van de bijna dertig deelnemingen in komt het verlies in het derde kwartaal uit op 6,8 miljoen gulden. Over het eerste halfjaar werd nog een winst geboekt van 18 miljoen gulden. Over het hele jaar verwacht Newconomy nog wel een positief resultaat, zo heeft financieel directeur Appeldoorn gisteren gezegd.
Newconomy ging eerder dit jaar naar de beurs, maar kreeg toen veel kritiek op de wijze van boekhouden. Niet de feitelijk gerealiseerde omzet en winst werden als uitgangspunt genomen, maar de waarde van de aandelen in de bedrijven waarin Newconomy deelnam. Zo kon het bedrijf, zeker door de telecomhausse die toen nog naijlde, zwarte cijfers laten zien.
Dat de cijfers in het derde kwartaal zo slecht zijn, komt voor een belangrijk deel omdat TIE Holding het slecht doet op de beurs en daar heeft Newconomy een groot belang in. Maar ook met het aandeel Newconomy zelf gaat het niet best. De aandelen werden in mei voor 10,5 euro uitgegeven, maar na een aanvankelijke stijging tot een hoogtepunt van 26 euro kreeg het aandeel harde klappen bij algemen neergang van de bedrijven in de 'nieuwe economie'. Momenteel zit het aandeel rond de 8 euro.
Zorgen maken de bestuurders van Newconomy zich vooralsnog niet. "Er zijn bedrijven waar de schade nog veel groter is. Het heeft te maken met het sentiment", aldus Appeldoorn. Volgens hem is de lage koers ook geen probleem bij de strategie om te investeren in veelbelovende nieuwe bedrijven. Newconomy heeft daarvoor nog voldoende geld in kas, zegt hij.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.