Miljoenenbeslag op rekeningen World Online

Voormalig adviseur De Grimaldi van World Online heeft voor 21 miljoen euro (46 miljoen gulden) beslag laten leggen op de bankrekeningen van de Internetprovider.

WoL weigert hem naar zijn zeggen te betalen volgens de afspraken die daarover zijn gemaakt.
De Brit adviseerde bij het opzetten van de activiteiten van World Online in Groot-Brittannië in ruil voor een half procent van de waarde van de de Britse WoL-bedrijven. Volgens De Grimaldi komt dat neer op 21 miljoen euro. World Online voelt er echter niets voor om dat te betalen. Volgens financieel directeur Huisman zijn de eisen van De Grimaldi 'niet reëel'.
World Online heeft naar eigen zeggen nog wel geprobeerd om de zaak te schikken, maar De Grimaldi is daarop niet ingegaan. De provider zegt nu de rechtszaak rustig af te wachten. De rechtbank heeft in elk geval op 23 oktober het gevraagde beslag op de tegoeden goedgekeurd.
In hoeverre deze zaak gevolgen heeft voor de overname door het Italiaanse Tiscali, is onzeker. Volgens WoL is Tiscali geheel op de hoogte van de kwestie. Tiscali zal naar verwachting volgende week het eindbod uitbrengen.
Behalve door De Grimaldi wordt WoL ook belaagd door beleggers die zich gedupeerd voelen door de gang van zaken rond de beursgang van het Internetbedrijf.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.