Tech zet Nasdaq een beetje lager neer

Maandagavond sloot de Nasdaq 1 procent lager op 3416,43 punten. De Dow klom 1,5 procent tot 10.977,21 punten.

Vooral de halfgeleiders zorgden voor een opwaartse trend. De Philadelphia Semiconductor-index klom 1,1 procent. Chipbakker Rambus steeg maar liefst 28 procent. Intel werd 1,3 procent duurder. Kulicke & Soffa kwam met een winstwaarschuwing voor het vierde kwartaal en dat miste zijn uitwerking niet. Het fonds daalde 21 procent.
Applied Materials moest 4,9 procent terug, evenals KLA Tencor met 3,9 procent. Cisco Systems, dat gisteravond met kwartaalcijfers kwam, steeg 2 procent. De netwerker wist een nettowinst van 0,18 dollarcent per aandeel te halen, terwijl 0,17 dollarcent werd verwacht, een stijging van maar liefst 67 procent. Priceline.com liet een dalende kwartaalomzet zien en werd met een daling van 31 procent behoorlijk afgestraft. Glasvezelspecialist Qualcomm klom 12,2 procent. Rivaal Sycamore Networks steeg 11,9 procent. Telco Sprint kwam met een winstwaarschuwing, maar steeg desondanks 6,1 procent. AT&T en Worldcom moesten echter wel iets terug. Internet-fondsen Amazon en Yahoo kwamen iets omhoog, evenals Microsoft die 1,8 procent steeg.
Afgelopen vrijdag werden ook de Amerikaanse werkloosheidscijfers bekendgemaakt. Het percentage bleef stabiel op 3,9 procent, wat een indicatie is dat de Amerikaanse economie aan het afkoelen is. Daartegenover staat dat de lonen sneller stijgen dan verwacht, waardoor de inflatie kan worden aangewakkerd.

Frits Njio

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.