Techfondsen brengen de AEX in mineur

Ook op het Damrak beheersten de Amerikaanse verkiezingen het koersbeeld. De AEX sloot uiteindelijk 0,45 procent lager op 687,22 punten.

Vooral de technologiefondsen waren verantwoordelijk voor het verlies van de Amsterdamse effectenbeurs. In het spoor van de terugval op de Nasdaq verloor met name Asml veel van zijn waarde. Het aandeel moest met 6 procent terug naar 32,46 euro. Ook Philips deed een stapje terug. Het aandeel van het technologieconcern noteerde aan het slot 4 procent lager op 45,60 euro.
De winst die KPN Telecom op maandag boekte, verdween gisteren als sneeuw voor de zon. Het aandeel van het telecommunicatieconcern verloor ruim 4 procent en belandde daarmee op 21,22 euro. KPN kreeg niet alleen een tik van het negatieve sentiment rond de technologie- en telecommunicatiefondsen, maar werd ook nog eens geconfronteerd met negatieve mededelingen van dochter E-Plus. Het bedrijf signaleerde een verlies van marktaandeel sinds begin dit jaar van 19 naar 15 procent.
Ronduit belabberd verging het Versatel. Over het derde kwartaal moest de telecomprovider bijna een verdubbeling van het verlies incasseren. He aandeel viel uiteindelijk 12 procent terug en eindigde op 20,45 euro. Versatel heeft onder andere te kampen met hoge kosten voor een eerder ingezette herstructurering. Ook World Online wist weinig potten te breken, ondanks het feit dat de overname door het Italiaanse Tiscali tegen een hogere waardering dan de huidige beurskoers van WoL - rond de 18 euro - vrijwel in kannen en kruiken is. World Online moest opnieuw 1 procent inleveren en sloot uiteindelijk op 14,65 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.