AEX volgt negatieve koersen van Nasdaq

De technologiefondsen op de AEX volgen de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq in een neerwaartse trend. Damrak is 0,7 procent lager op 683,43 punten.

De onzekerheid over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en de nog steeds voortdurende zorg over de winstgevendheid van de bedrijven speelt, net als op de Amerikaanse beurzen, ook de AEX parten. Het zijn vooral de technologiefondsen die bijdragen aan de lagere koers.
Zo noteerde Philips in de middag een verlies van 3,5 procent op 43,70 euro en Asml moest wederom 3,7 procent inleveren op 29,70 euro. Woensdag zag de chipmachine-leverancier het aandeel ook al terugvallen, met 5 procent. Asml lijdt onder de verwachting dat de omzetten en winsten in de sector de komende periode zullen tegenvallen.
Voor KPN blijft het nagelbijten op de beurs. Het aandeel van het telecommunicatieconcern koerste in de middag 4,5 procent lager op 20,6 euro. KPN heeft overigens aangekondigd een alliantie aan te gaan met het verliesgevende Australische telecombedrijf One.Tel. In de samenwerking gaat KPN telefoniepakketten aan One.Tel verkopen, die deze op zijn beurt zelfstandig gaat distribueren in Nederland. De samenwerking richt zich met name op de mobiele telefonie. Het Australische One.Tel heeft op dit moment 2,2 miljoen abonnees, van wie ruim 1 miljoen in Europa en 1 miljoen in Azië. Overigens meldt het Persbureau Bloomberg dat KPN wederom zinspeelt op fusiegesprekken met het Spaanse Telefónica, maar dit is tot dusverre door KPN ontkend.
Er lijkt maar geen einde te komen aan het verval van Versatel. Het telecom-aandeel koerste in de middag wederom 7,4 procent lager en belandde daarmee op 17,60 euro. Na de presentatie van tegenvallende kwartaalcijfers had Versatel dit keer last van het algemene negatieve sentiment rond technologie- en telecomfondsen. In korte tijd is het aandeel Versatel 30 procent in waarde gedaald.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.