British Telecom wil schuldenlast verkleinen

Om de schuldenlast te verminderen, gaat British Telecom (BT) vier dochters gedeeltelijk naar de beurs brengen. Niet alleen KPN kampt met torenhoge schulden.

Het gaat onder meer om een kwart van de mobiele telefoondivisie BT Wireless en de onlangs opgerichte netwerkdivisie Netco. Ook BT Ignite, het onderdeel dat snelle Internet-verbindingen biedt, wordt waarschijnlijk deels verkocht. De beursgang van Yell, de divisie waarin de Gouden Gids-activiteiten zijn ondergebracht, was al langer bekend.
British Telecom hikt momenteel aan tegen een schuldenlast van ongeveer 29 miljard pond (105 miljard gulden). Het afgelopen half jaar is de schuld sterk opgelopen door de veilingen van de umts-frequenties in onder meer Groot-Brittannië en Duitsland. In Nederland haalde British Telcom een frequentie voor mobiel Internet voor dochter Telfort voor relatief weinig geld binnen. Eind volgend jaar wil BT de schuld hebben teruggebracht tot 20 miljard pond (73 miljard gulden).
De hoge rentelasten en goodwill-afschrijvingen door overnames drukken de resultaten van het telecomconcern, dat ook te lijden heeft onder de stevige concurrentie in eigen land. In het tweede kwartaal halveerde de nettowinst van BT ruim naar 295 miljoen pond (1 miljard gulden) ondanks een stijging van de omzet met bijna de helft tot 7,6 miljard pond (27 miljard gulden). British Telecom wil hoe dan ook behoren tot de telecombedrijven die in de huidige concurrentieslag overeind blijven, maar het gaat wel met moeite.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-10T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.