Topvrouw HP erkent tegenvallende resultaten

Tijdens de Comdex/Fall 2000 in Las Vegas kon topvrouw Carly Fiorina van Hewlett-Packard niet heen om de tegenvallende resultaten van haar computerconcern.

Fiorina, die sinds juli 1999 de scepter over HP zwaait, toonde zich "erg teleurgesteld" en nam de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de minder rooskleurige cijfers.
Hewlett-Packard sloot het vierde kwartaal af met 0,41 dollar per aandeel, terwijl de financieel analisten van First Call/Thompson Financial op 0,51 dollar hadden gerekend. Gedurende het vierde kwartaal realiseerde HP een omzet van 13,3 miljard dollar. Dat is meer dan de 11,4 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar, maar aanzienlijk minder dan algemeen was verwacht.
HP verwacht over het boekjaar tot oktober 2001 een omzetgroei van tussen de 15 en 17 procent en dat is ongeveer in lijn met de winstcijfers voor dit jaar. Bovenop de tegenvallende resultaten kwam ook nog de mededeling dat het computerconcern afziet van de geplande 18 miljard dollar-overname van de consultancypoot van accountantsconcern Pricewaterhouse Coopers. HP blijft volgens eigen zeggen zoeken naar het uitbreiden van zijn activiteiten in de consultancy-business, maar over de manier waarop wilde het concern geen mededelingen doen.
Als bliksemafleider voor de ongunstige resultaten had topvrouw Fiorina een uitgebreide verhandeling klaarliggen over HP's hoofdrol in e-services. Volgens Fiorina zit HP op het kruispunt van de e-markt, zeker als het gaat om zijn printertechnologie. Als voorbeeld gebruikte ze een inkjet-patroonhouder voorzien van een microprocessor die via het Internet 'contact opneemt' met de leverancier als de inkt op is. Fiorina maakte duidelijk dat haar bedrijf inmiddels een samenwerking is aangegaan met toonaangevende mobiele leveranciers zoals Nokia, Ericsson en Palm, om de printtechnologie van het bedrijf uit te breiden naar mobiele telefoons en draagbare apparatuur. Ericsson en HP zijn onder andere bezig met de ontwikkeling van HP Bluetooth-computers voor het printen van telefoonboeken, kalenders en tekstberichten voor mobiele telefoons.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.