Unilever kiest Accenture voor Europese it

Unilever besteedt een deel van zijn Europese it-activiteiten aan Accenture. Het betreft de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van de Europese applicaties (vooral SAP-gerelateerd). Zo'n driehonderd medewerkers moeten overstappen.

De migratie start naar verwachting op 1 juli 2006. De zevenjarige it-overeenkomst vormt een ‘raamcontract voor de verlening van diensten’ waaronder na succesvol overleg lokale contracten zullen worden afgesloten.
Door de uitbesteding denkt Unilever schaalvoordelen te behalen, de concurrentiekracht te vergroten, de it-kosten te verlagen en beter te presteren.

Zo'n driehonderd medewerkers zullen naar Accenture overgaan, waarvan een veertigtal in Nederland. Daarnaast raken zo'n honderd medewerkers boventallig. Hen wacht vervroegde uittreding, hoewel er ook nog onder begeleiding naar alternatieve functies wordt gezocht. Nog niet duidelijk is hoeveel employees van Unilever in Nederland hun baan kwijtraken. Volgens een woordvoerster zijn gedwongen ontslagen niet aan de orde.

Bij het levensmiddelenconcern staat momenteel alles in het teken van het grootscheepse 'One Unilever-programma'. Dit moet via uitbesteding en offshoring van ondersteunende diensten jaarlijks zevenhonderd miljoen euro aan besparingen opleveren.

Unilever maakte eind 2005 bekend een groot deel van zijn financiële administratie in Europa in handen te leggen van IBM. Naast offshoring van deze Finance Focus-divisie wil de multinational ook andere 'shared service'-onderdelen afstoten, zoals (een aanzienlijk deel) van de it (Europe IT) en de personeelsadministratie (Peoplelink, waarschijnlijk ook aan Accenture).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-11T13:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.