Isp Tiscali ziet verlies fors groeien

Donkere wolken lijken zich samen te pakken boven de overname van World Online door Tiscali. Slechte bedrijfsresultaten gooien roet in het eten.

Niet alleen de acties van justitie naar aanleiding van de gang van zaken rond de dramatische beursgang van WOL nemen steeds dreigender vormen aan, met Tiscali zelf gaat het ook niet best. Gisteren maakte het bedrijf een operationeel verlies van omgerekend 30,6 miljoen gulden bekend over het derde kwartaal. Een jaar eerder was dat nog 4,8 miljoen.
Het bedrijf houdt zich echter vast aan de ontwikkeling van omzetcijfers en de stijging van het aantal abonnees. Zo vervijfvoudigde de omzet ten opzichte van een jaar geleden tot 116,1 miljoen gulden, waarvan 47,2 miljoen uit de internet-activiteiten. Het resterende deel van de omzet kwam vooral uit telecom. Tiscali meldt verder dat per 30 september 2000 2,6 miljoen internetabonnees werden genoteerd, 5,5 maal zoveel als een jaar geleven. Van die 2,6 miljoen staan er 1,3 miljoen te boek als actieve gebruikers.
Op basis van de cijfers blijft Tiscali optmistisch: in het eerste halfjaar van 2001 verwacht het bedrijf zelfs een operationele winst te kunnen boeken. Of het uiteindelijke bedrijfsresultaat daarmee ook positief wordt, is overigens een geheel andere vraag. Afschrijvingen en rentebetalingen kunnen ook dan Tiscali gemakkelijk in de rode cijfers drukken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman