AEX koerst op langzaam herstel af

Het Damrak wist de koersstijging die dinsdag werd ingezet, gisteren vast te houden. De AEX noteerde aan het beursslot 0,38 procent hoger op 681,59 punten.

Vooral de koersontwikkeling van het technologiefonds Asml werd met interesse gadegeslagen. Bij opening noteerde Asml nog 28,25 euro, dat was al weer aanzienlijk hoger dan de slotkoers van de dag ervoor: 27,49 euro. Maar door negatieve berichten van de bank UBS Warburg, die zijn rating voor Asml met ruim de helft naar beneden bijstelde, viel de koers van de chipmachinefabrikant naar een niveau van rond de 25,60 euro. Enige tijd later wist Asml zich toch nog te herstellen en uiteindelijk te eindigen op 28,06 euro. Ook technologiepartner Philips deed het goed. Het elektronica-aandeel zette zijn opmars voort naar 44,20 euro, na het beurslot op dinsdag van 43,13 euro.
Onder de telecomfondsen was het kabelaar UPC dat in negatieve zin opviel. Het bedrijf maakte bekend over het derde kwartaal een netto-verlies te hebben geleden van 640 miljoen euro. Over de dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 170 miljoen euro. Weliswaar steeg de omzet van UPC over het derde kwartaal met 8 procent naar 258 miljoen euro, maar het verlies per aandeel kwam uit op 1,46 euro en dat is aanzienlijk meer dan de 1,07 euro die analisten hadden verwacht. UPC moest uiteindelijk 5 procent inleveren op 16,40 euro.
Interaanbieder World Online wist niet te profiteren van de als positief geïnterpreteerde cijfers van de Italiaanse overname-kandidaat Tiscali. Het aandeel noteerde een kleine plus van 0,15 euro op 14,20 euro. Tiscali zag over het derde kwartaal zijn abonneebestand met 13 procent toenemen en noteerde bovendien met 52,7 miljoen euro een zes keer zo grote winst als over hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toch heeft het Italiaanse bedrijf met 13,9 miljoen euro een aanzienlijk hoger verlies geboekt door hogere kosten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.