Verizon koopt Price communications

Verizon Wireless, momenteel al de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten, bouwt zijn imperium verder uit.

Verizon koopt voor ruim twee miljard dollar (5,2 miljard gulden) Price Communications Wireless over. Verizon betaalt 1,5 miljard dollar in aandelen en neemt ook ruim een half miljard dollar aan schulden over van Price. Daarmee bedraagt de overname prijs dus in feite bijna 6 miljard gulden. Met de aankoop krijgt Verizon Wireless, eigendom van Verizon Communications en Vodafone, het merk Cellular One in handen.
De aankoop komt op een moment dat Verizons beursnotering onzeker is. Het telefoniebedrijf stelde in oktober de beursgang uit wegens de dalende telecomaandelen en het slechte klimaat voor beursintroducties.
In de overeenkomst met Price zit wel de ontbindende voorwaarde dat Verizon voor 30 september 2001 alsnog deze stap moet wagen. Daarnaast moeten de Amerikaanse mededingingsautoriteiten nog toestemming geven. De uitbreiding is echter niet zo groot dat daar veel problemen mee worden verwacht. Verizon telt op dit moment 30 miljoen klanten, met de overname van Price en Cellular One komen er daar nog een half miljoen bij.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-17T00:00:00.000Z Sjaak Smakman