Equant in handen van France Telecom

France Telecom heeft de lang verwachte overname van het in Nederland gevestigde internationale netwerkbedrijf Equant kunnen afronden.

Het Franse telecomconcern gaat de activiteiten van Equant samenbundelen met die van zijn bestaande dochterbedrijf Global One. Op termijn krijgt France Telecom 54,3 procent van de aandelen Equant in handen.
Door de deal ontstaat een mammoetconcern met 3700 grote zakelijke klanten, waaronder 75 van de grootste wereldwijde top-100 bedrijven, en een omzet die ergens in de buurt ligt van 3 miljard dollar over het jaar 2000 ligt. Overigens wordt de waarde van Equant geschat op 8 miljard dollar.
De overnamedeal pakte op de beurs aanzienlijk beter uit voor Equant dan voor France Telecom. Aanvankelijk steeg het aandeel Equant zelfs met 20,11 procent naar 40,50 euro, om daarna weer enigszins te dalen naar 36 euro. De overeenkomst betekent voor Equant dan ook dat het zijn financiële en commerciële basis in rap tempo kan versterken. Minder enthousiast waren de France Telecom-beleggers: het aandeel van de Franse telecomgigant daalde met 2,87 procent naar 105 euro.
France Telecom ontvangt onder de overeenkomst 80 miljoen nieuwe Equant-aandelen en 300 miljoen dollar in cash. Het telecomconcern heeft tevens bekend gemaakt dat het 1 miljoen dollar zal investeren om de samenwerking Equant/Global One zo snel mogelijk voortvarend op de rails te krijgen. Het bedrijf gaat ervan uit dat de combinatie Equant/Global One binnen een periode van een maand na de deal in staat is winst te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-21T00:00:00.000Z Maarten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.