Fusie dotcommers Phone.com en Software.com

Phone.com en Software.com, twee toonaangevende Amerikaanse dotcommers, hebben de handen ineengeslagen om sterker te staan met communcatiesoftware.

De huwelijkspartners claimen een wereldwijde marktleiders-positie op het gebied van communicatiesoftware. De twee Amerikaanse dotconcerns willen zich in de voorhoede nestelen op de snel groeiende markt voor mobiele telefoons van de nieuwste generatie, waarbij de telecommunicatie- en internettechnologie steeds meer met elkaar wordt gebundeld.
De expertise die beide bedrijven daarvoor in huis hebben komt daarbij goed van pas. Phone.com staat te boek als een pionier op het gebied van de wireless application protocol (Wap) technologie en Software.com blinkt uit het in email infrastructuur waar miljoenen internet-gebruikers wereldwijd gebruik van maken. Bedrijven die op dit moment al gebruik maken van de service van beide bedrijven zijn British Telecom, AT&T en Excite.
Beleggers reageerden uiteenlopend op de fusieberichten. Het aandeel Phone.com leverde ongeveer een dollar in van de oorspronkelijke koers van 78,5 dollar, terwijl het aandeel Software.com juist met bijna 10 dollar klom naar 116,5 dollar. Beide dotcommers hopen de deal tegen het einde van het jaar te kunnen afronden. Donald Listwin, voorheen werkzaam bij Cisco, wordt de nieuwe topman van de joint venture.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.