Licht herstel voor schermenbeurs Nasdaq

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq wist zich iets te herstellen na het dramatische dieptepunt van afgelopen maandag.

Dankzij een licht herstel van de technologie-sector sloot de Nasdaq 17,70 punten hoger op 2893,30 punten. Maar Wall Street blijft in de ban van de zorgen over de winstgevendheid van de bedrijven en de onzekere uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Het stemmingsbeeld in de technologiesector wisselde sterk. Over het algemeen scoorden de telecommunicatie- en computeraandelen hoger, maar voor de halfgeleider- en Internetfondsen waren er vooral verliezen te noteren. Zo moest het aandeel van het Internetportaal Yahoo! fors inleveren, mede door een negatief getint rapport van Morgan Stanley Dean Witter. Volgens het bureau is de kans aanzienlijk dat Yahoo! zijn verwachtingen voor dit kwartaal en de komende twee kwartalen niet kan waarmaken. Belangrijkste reden? De moeilijke markt voor Internet-advertenties waar Yahoo! in grote mate op leunt.
Goed nieuws was er indirect voor Philips, dat onlangs de medische poot van het Agilent Technologies, tevens maker van testapparatuur, overnam. Het aandeel Agilent koerste aan het slot 5,06 dollar hoger op 49,75 dollar.
Voor Lucent Technologies waren daarentegen de druiven zuur. Het netwerk-concern vormde een dissonant in de over het algemeen redelijk scorende telecomsector. Lucent had een 'kostbare' vergissing begaan in de rapportage over het vierde kwartaal, waardoor de resultaten ongeveer 125 miljoen dollar lager uitkomen dan aanvankelijk was berekend. Het aandeel Lucent werd afgestraft met een koersdaling van 2,94 dollar en sloot uiteindelijk op 18 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.