IPO Telecom Austria blijkt geen succes

De beursgang van Telekom Austria AG is gisteren geen succes geworden. De aandelen gingen voor 9 euro van start, maar zakten daar al direct daarna onder.

Het aandeel bleef vervolgens de hele dag rond de openingskoers schommelen. De beleggers wachten nu vooral wat er met het aandeel vandaag gaat gebeuren op Wall Street, waar het dan een eerste notering krijgt.
Minister van financiën Karl-Heinz Grasser zei 'niet blij' te zijn met de eerste noteringen, maar vervolgde berustend dat hij weinig anders kan doen dan aankijken hoe de markt tegen het voomalige staatstelecombedrijf aankijkt.
Telekom Austria heeft het tij in elk geval niet mee. Overal heersen grote twijfels over de telecombedrijven, die bovendien de een na de ander aandelen uitgeven om aan geld te komen. In Nederland heeft KPN ondanks een intensieve reclamecampagne minder geld opgehaald dan het bedrijf had gewild. Verder gaat in Spanje Telefonica Moviles naar de beurs, in Noorwegen Telenor SA en in Portugal Telecom SA.
Met dat vooruitzicht had Oel AG, het staatsbedrijf dat Telekom Austria naar de beurs bracht, al besloten het aandeel voor 9 euro naar de beurs te brengen, waar eerder een bandbreedte van 9 tot 12 euro was aangegeven. Ook besloot Oel uiteindelijk niet 28 procent, maar slechts 25,8 procent van het bedrijf naar de beurs te brengen.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.