'Waan van de dag straft Getronics af'

Automatiseerder Getronics is "slachtoffer geworden van de waan van de dag. Dit heeft niets meer met beleggen te maken."

Zo reageerde gisteren bestuursvoorzitter Cees van Luijk in een vraaggesprek met het Financieel Dagblad op de enorme klap die zijn bedrijf gisteren kreeg na een winstwaarschuwing.
Het aandeel verloor in korte tijd meer dan 40 procent van zijn waarde. Het aandeel zakte tot 8 euro waar de koers in maart nog ruim boven de 30 euro was. "Het is natuurlijk nooit leuk om dit nieuws te melden, maar deze reactie had ik niet verwacht," aldus de topman. Hij hoopt met overnames in Duitsland en Frankrijk en het aankondigen van een aantal 'hele mooie contracten' zijn bedrijf weer terug te brengen in de gunst van de beleggers.
De beleggers zijn het vertrouwen in de ICT-sector behoorlijk kwijtgeraakt en Getronics lijkt daarbij de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Veel bedrijven kwamen met tegenvallende cijfers, maar niemand werd zo hard afgestraft als Getronics.
De slechte cijfers komen met name omdat nog steeds veel bedrijven nieuwe projecten uitstellen. De dip na de milenniumwisseling was verwacht, maar niet dat hij zo lang zou aanhouden. Getronics kwam pas vorige maand tot de conclusie dat het echt slechter gaat dan was verwacht, maar koppelt daar vooralsnog de verwachting aan van een herstel in de tweede helft van volgend jaar. "Het herstel zou best eerder kunnen komen, maar dat hebben wij voorzichtigheidshalve maar niet in de plannen meegenomen."
Getronics kreeg de afgelopen maanden van sommige analisten de kritiek dat het bedrijf te weinig informatie verschafte over de gang van zaken bij het overgenomen Wang Global. Het zou een van de redenen voor de dalende aandelenkoers zijn. Van Luijk bestrijdt dat: "Het is altijd makkelijk om bij tegenvallende resultaten na een overname te wijzen op integratieproblemen. Maar dat is onterecht. De integratie van de organisaties is afgerond en we hebben daarover een duidelijk verhaal."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.