Brink niet bij verkoop World Online

Oprichtster en voormalig bestuursvoorzitster Nina Brink komt vandaag niet naar de aandeelhoudersvergadering van World Online (WOL).

Tijdens deze vergadering wil het huidige bestuur het groene licht krijgen voor de overname door Tiscali. Wegens verplichtingen in het buitenland, zoals dat zo mooi heet, zal ze zich laten vertegenwoordigen door een van haar advocaten.
Brink had eerder aangekondigd zelf naar de vergadering te komen voor opheldering over het volgens haar slechte bod van Tiscali. Niet alleen is 'haar' WOL groter dan Tiscali, bij de beursgang heeft het bedrijf veel geld opgehaald waarvan een groot deel nog in kas zit. Tiscali daarentegen is zo goed als blut en betaalt mede daarom de overname ook in aandelen.
Maar ook zonder Brink zullen de emoties vandaag hoog oplopen, want omgerekend komt het bod van Tiscali neer op ongeveer 20 euro per aandeel. De meeste aanwezigen morgen hebben in maart hun WOL-aandelen gekocht voor meer dan het dubbele: de uitgiftekoers van 43 euro. Grootaandeelhouders van WOL hebben het bod van Tiscali al wel omarmd. Daarmee zijn de Italianen
verzekerd van 62,1 procent van de aandelen.
World Online ging gisteren ook in de tegenaanval tegen de Vereniging van Effectenbezitters, een van de clubs waarin teleurgestelde beleggers zich hebben verenigd om te proberen een schadeloosstelling te krijgen voor het verlies dat ze bij de beursgang hebben geleden. De VEB kreeg gisteren een aanzegging dat de acties 'onrechtmatig en schadelijk zijn jegens World Online en haar aandeelhouders'. Daarnaast vermeldt het zogeheten exploit dat de VEB en de stichting VEB-Actie WOL aansprakelijk zijn voor de schade die aandeelhouders ondervinden van deze schadelijke acties. "Alhoewel wij met grote aarzeling juridische procedures in gang zetten, hebben wij een onvoorwaardelijke plicht ten opzichte van onze aandeelhouders om de waarde van hun investeringen in ons bedrijf te vergroten en te beschermen", aldus topman Simon Duffy gisteren in een persverklaring.
Voorzitter Peter de Vries van de VEB deed de aanzegging gisteren af als een 'afleidingsmanouvre' voor de aandeelhoudersvergadering vandaag.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.