Amerikaanse Nasdaq nog niet uit de zorgen

De Nasdaq heeft er weer behoorlijk van langs gekregen. De onzekerheid over de uitkomst van de verkiezingen en de winstgevendheid deed de beurs geen goed.

De Nasdaq Composite Index koerste met een daling van 4 procent naar een nieuw dieptepunt van 2755,34 punten.
Nu de Amerikaanse verkiezingen nog steeds geen definitieve opvolger in het Witte Huis hebben opgeleverd en de vakantie (Thanksgiving) voor de deur staat, zouten de meeste beleggers hun investeringen op. Opnieuw waren het de technologie-aandelen die de zwaarste klappen opliepen. Vooral de internetfondsen moesten het ontgelden door de voortdurende zorg over de winstgevendheid van de bedrijven en de lagere waarderingen van analisten. Over de gehele linie daalde de internetindex met 9,3 procent.
De producent van betaalsystemen voor internet, Portal Software, moest maar liefst 64 procent inleveren, ondanks het feit dat het bedrijf betere resultaten over het derde kwartaal bekend maakte dan verwacht. Maar Portal Software verwacht voor de komende periode een omzetgroei van 12 procent en dat is aanzienlijk minder dan voorspeld. Het aandeel viel terug met 11,84 dollar naar 6,78 dollar.
Maar niet alleen de internetfondsen hadden het moeilijk. Zo verloor Intuit, dat software produceert op het terrein van personal finance, 4,25 dollar op 43,94 dollar, een verlies van ruim 10 procent. Het bedrijf rapporteerde over het derde kwartaal een minder groot verlies dan was verwacht, maar kreeg van ABN Amro een lagere waardering omdat de verwachte omzetgroei tegenvalt. Ook toonaangevende fondsen zoals Novell, Oracle en Intel noteerden lagere koersen. Chipgigant Intel zag het aandeel met ruim 3,3 procent terugvallen naar 41,1 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.