Damrak in wurggreep van Getronics

Opnieuw liep de Amsterdamse Effectenbeurs zware klappen op door de aanhoudende malaise onder de technologiefondsen.

Dit keer was het ict-dienstverlener Getronics dat de grootste schade op het Damrak veroorzaakte. De AEX sloot uiteindelijk 2,4 procent lager op 625,23 punten. Het Midkap-fonds Getronics moest maar liefst 41,6 procent inleveren, nadat de ICT-dienstverlener zijn winstverwachting neerwaarts had bijgesteld door de tegenvallende marktomstandigheden. Volgens het bedrijf laat het herstel nog wel even op zich wachten, omdat de zakelijke klanten hun ICT-projecten uitstellen in afwachting van de definitieve vaststelling van hun e-business-strategie. Getronics gaat er nu vanuit dat het bedrijf in de tweede helft van volgend jaar weer ruimere marges kan behalen. Uiteindelijk sloot Getronics 5,24 euro lager op 7,36 euro.
De teleurstellende resultaten van Getronics hadden ook hun effect op de toonaangevende AEX technologie-aandelen. Zo sloot chipmachine-fabrikant Asml 2,5 procent lager op 23,30 euro en moest Philips 6,1 procent inleveren op 36,98 euro. Ook voor KPN is er nog steeds weinig reden tot vreugde. Het telecomaandeel leverde 5,3 procent in en sloot op 15,89 euro. Op de Midkap waren de negatieve gevolgen van Getronics' uitglijder het sterkst voelbaar. Collega-dienstverleners CMG en Cap Gemini verloren respectievelijk 12,4 en 6 procent.
Alleen het AEX-fonds UPC kon eindelijk weer eens tevreden zijn met de koersontwikkeling. Nadat het kabelbedrijf de afgelopen dagen klap na klap had opgelopen door negatieve analyses van onder andere de bank HSBC, heeft een nadere uitleg van het bedrijf in een inderhaast belegde 'conference call' toch voor enige verlichting gezorgd. Uiteindelijk sloot UPC 9,5 procent hoger op 11,5 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.