Vereniging Effectenbezitters praat met WOL

Wellicht heeft Sint Nicolaas niet alleen voor de Nederlandse kinderen, maar ook voor een paar duizend volwassenen nog wat in petto dit jaar.

Op 5 december gaat directeur Peter-Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters praten bij World Online over een 'passende compensatieregeling' voor de beleggers die op 17 maart een kat in de zak kochten bij de beursgang van de internet-aanbieder.
WOL-advocaat Van Schilfgaarde nodigde De Vries gisteren uit tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering over de overname van WOL door het Italiaanse Tiscali. Die overname kost de beleggers veel geld. Waar de meesten van hen hun aandelen in maart kochten voor 43 euro per stuk, krijgen ze daar aandelen Tiscali waarbij ze omgerekend slechts 16 euro voor een aandeel WOL krijgen. Dat het bedrag nog lager uitvalt dan de 20 euro die Tiscali eerder bood, komt omdat de koers van het Italiaanse bedrijf is gezakt.
VEB-advocaat Lemstra noemde de uitnodiging van gisteren 'een spectaculaire opening', maar of beide partijen het eens worden is maar zeer de vraag. De Vries zal op 5 december een concreet bedrag op tafel leggen, maar dat zal zeker een stuk hoger liggen dan de 10 miljoen gulden waarover Van Schilfgaarde eerder deze week sprak.
WOL zelf wil overigens niet spreken van een compensatieregeling, want het bedrijf vindt nog steeds dat het geen enkele schuld heeft aan de enorme koersval. Als World Online betaalt, is dat alleen om een einde te maken aan de slepende kwestie.
In tegenstelling tot de verwachtingen was de opkomst gisteren matig en liep het al evenmin uit op het spektakel dat was verwacht. Wel waren de aandeelhouders teleurgesteld dat World Online nu voor een lage prijs ten prooi valt aan een isp die minder abonnees heeft en veel minder geld in kas dan WOL. Maar volgens de nieuwe topman James Kinsella zit er niets anders op. Tiscali mag dan minder zijn dan WOL, de beurswaarde is een stuk groter, hield hij de aandeelhouders voor. In hoeverre hij de aandeelhouders heeft kunnen overtuigen, moet straks blijken. De grootaandeelhouders hebben hun stukken al aangeboden en daarmee is Tiscali al verzekerd van 62 procent van WOL.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-24T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.