Novell sluit boekjaar 2000 zwak af

Novell heeft het vierde kwartaal van dit jaar afgesloten met een licht gestegen omzet en een minimale winst.

De softwareleverancier zag zijn omzet met 21 procent drastisch dalen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit kwam met name door een teruglopende verkoop van softwarepakketten aan kleinere bedrijven.
Ironisch genoeg past dit laatste juist in de strategie van Novell. Benelux-directeur Bram Haasnoot gaf in september al aan dat het bedrijf de verkoop van software wil terugbrengen ten gunste van het leveren van diensten en oplossingen. "Wat dat betreft loopt Nederland voorop; ongeveer 30 procent van onze omzet komt uit diensten", onthulde hij. Normaliter verstrekt Novell geen specifieke cijfers over landen.
Het hoofdkwartier in Provo (Utah) meldde vorige week dat de financiële resultaten voor het afgelopen vierde kwartaal sterk gedaald zijn ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De voornaamste reden hiervoor is de afgenomen softwareverkoop aan kleinere ondernemingen. Dat verlies is niet gecompenseerd door een toename in de verkoop van internet-software en bijbehorende diensten, aldus Novell.
Hiermee sluit de softwareleverancier het boekjaar 2000 consistent af; de afgelopen kwartalen werden gekenmerkt door dalende omzet en winst. Lichtpunt is de lichte stijging in de omzet die het vierde kwartaal heeft gebracht.
"We hebben een behoorlijk moeilijk jaar gehad", zegt president Eric Schmidt. Hij ziet vooralsnog geen abrupt herstel. "We zijn nu zes maanden bezig met de transformatie van een rechttoe-rechtaan softwarebedrijf naar een oplossingenleverancier. Ik verwacht wel enige groei voor de komende kwartalen, maar geen jaarlijkse omzettoename tot na 2001."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.