Fortis leende Lernout & Hauspie 300 miljoen

De Belgische-Nederlandse bankverzekeraar Fortis heeft voor 125 miljoen dollar (318 miljoen gulden) leningen uitstaan bij Lernout & Hauspie.

Het Belgische spraakherkenningsbedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd. Volgens Fortis, dat het bedrag gisteren zelf bekendmaakte, heeft een eventuele strop geen gevolgen voor de winst.
De leningen werden onder anderen verstrekt voor de overname van het Amerikaanse Dictaphone eerder dit jaar. Ook andere banken, waaronder het Belgische KBC, de Deutsche en de Dresdner Bank, als ook de Amerikaanse Shawmut Bank hebben kredieten verstrekt.
Lernout & Hauspie meldde vandaag verder dat 'fouten en onregelmatigheden' in de boekhouding het bedrijf noodzaken de resultaten van de afgelopen tweeënhalf jaar te herzien. Het bedrijf meldde op 9 november dat er, met name met betrekking tot een Koreaanse dochter, boekhoudkundige fouten waren gemaakt.
De twee oprichters traden toen al uit de dagelijkse leiding. Vorige week stapte Pol Hauspie ook op als commissaris toen bekend werd dat de Belgische justitie een officieel onderzoek ging instellen naar valsheid in geschrifte in navolging van de Amerikaanse beursautoriteiten.
Het aandeel Lernout & Hauspie is sinds afgelopen maart 95 procent van zijn waarde kwijtgeraakt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.