Bull splitst bedrijf en zoekt investeringen

Het Franse computerbedrijf Bull gaat zichzelf opsplitsen in twee 'autonome entiteiten' voor diensten en servers. Ook zoekt Bull 400 miljoen euro.

Daarmee hoopt de onderneming een antwoord te hebben op de nieuwe verwachtingen voor het tweede halfjaar, die door Bull als 'uitgesproken negatief' worden betiteld. In feite gaf het bedrijf daarmee een duidelijk winstwaarschuwing af. Hoe groot het verlies over het tweede halfjaar zal zijn, werd niet bekend gemaakt, maar het feit dat Bull via de verkoop van aandelen en bedrijfsonderdelen zo'n 400 miljoen euro bij elkaar wil krijgen, is natuurlijk een teken aan de wand. Het enige 'positieve' bericht is dat het verlies waarschijnlijk minder groot zal zijn dan in het eerste halfjaar.
Met de splitsing van het bedrijf hoopt Bull een grotere bedrijfsefficiëntie te bewerkstelligen. De Consulting and Systems Integration-divisie en de Outsourcing and Support Services-divisie worden samengevoegd tot één dienstverlenend bedrijf. Daarnaast wordt een Infrastructure and Systems-onderneming samengesteld die zich zla richten op de verkoop van Bullshigh-end servers. De splitsing zal op 1 januari 2001 een feit zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.