Dow bereikt vrijwel hoogste dagkoers in 2000

De Dow Jones-index sloot maandagavond na een euforische rally 1,81 procent hoger op 10560,95 punten. De Nasdaq moest 1,1 procent terug op 2616,26 punten.

Naast stijgingen van traditionele fondsen als 3M bracht de voortdurendesoap rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen meer zekerheid dat de Republikein Bush het Witte Huis zal gaan bewonen.
Dow-fonds Microsoft klom maar liefst 4 procent. Maar de techzware Nasdaq moest terug doordat Cisco niet kon overtuigen tijdens een analistenmeeting. Ceo John Chambers verwachtte dat de internetrouter zijn winstvoorspelling voor 2001 zal kunnen waarmaken op een 50 tot 60 procent hogere omzet, dan de 18,3 miljard dollar over boekjaar 2000. Cisco liet 2,69 dollar liggen onder hoge omzetten.
3Com en Xilinx daalden na winstwaarschuwingen. Qualcomm veerde op nadat het Chinese ministerie van Telecom had laten weten de door de telco ontwikkelde mobiele Cdma-technologie te zullen gebruiken als standaard in China. Worldcom zakte in na een afwaardering. Dit gold ook voor chipbakker Intel, die de laagste jaarkoers bereikte. Analisten vrezen dat de vierde kwartaalcijfers van Intel tegen zullen vallen. De Philadelphia Semiconductor index steeg desondanks 2,5 procent.
PC-leverancier ESS Technology ging maar liefst 41 procent onderuit na een winstwaarschuwing vanwege een zwakke PC-markt en hoge voorraden. Sun Microsystems steeg iets na eerdere dalingen. Xerox moet de ene bittere pil na de andere slikken. De print- en kopieerleider kreeg een lage kredietwaardering van de banken en dat betekent dat het geen geld meer kan lenen bij de reguliere banken. Het fonds is nog maar 5 dollar waard.
Als trend zien Amerikaanse analisten dat beleggers zich van de tech afkeren en meer winstvaste sectoren opzoeken, zoals de farmaceutische industrie.
De zogenaamde Index ofleading economic indicators,die gisteravond werden gepubliceerd, geven aan dat de Amerikaanse economie sneller afkoelt dan voorzien. In de maand oktober daalde de index 0,2 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-05T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.