LCI brengt Smartpen apart naar beurs

Nu het Amerikaanse bureau Aberdeen een lovend rapport over de Smartpen heeft uitgebracht, gaat LCI de Smartpen zelfstandig naar de beurs brengen.

De Smartpen herkent de gebruiker aan zijn handtekening en is daarmee volgens LCI de oplossing voor de beveiligingsproblemen waar bijvoorbeeld banken en overheden tegen aankopen in het elektronisch verkeer, meent LCI-topman Asseer. Volgens hem is het schrijfgerei minstens zo betrouwbaar, maar een stuk gebruiksvriendelijker als bijvoorbeeld de vingerafdruk en de oogscan.
Aberdeen ziet een gouden toekomst voor de pen. De beveiligingsmarkt zal in 2003 ruim 16 miljard gulden groot zijn en de Smartpen kan daar volgens het bureau in zijn eentje een kwart van veroveren. LCI neemt nog maximaal een jaar de tijd om Smartpen naar de beurs te brengen. Waar dat gebeurt en hoeveel dat moet opleveren, wilde Asseer donderdag niet zeggen.
Als de Smartpen de verwachtingen waarmaakt, zal hij de rest van LCI ver in de schaduw stellen. Gisteren maakte Asseer bekend dat LCI het eerste halfjaar een omzet van 330 miljoen gulden haalde en daarbij 11,2 miljoen gulden verdiende. Overigens mooie cijfers: een groei van respectievelijke 16 en 26 procent. En Asseer verwacht dat LCI de winst in de komende drie jaar zal weten te verdubbelen.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.