World Online is dood, lang leve Tiscali?

World Online is niet meer. Donderdag maakte Tiscali bekend ruim 96 procent van de aandelen te bezitten en dat de overname dus definitief doorgaat.

Maar of Tiscali ook de plaats van WoL inneemt op de Amsterdamse beurs, is een andere vraag. De Italiaanse provider is bang dat de aandeelhouders hun Internetavontuur zo spuugzat zijn, dat ze hun net vekregen aandelen Tiscali meteen op de markt gooien.
Voorlopig wachten de Italianen af hoeveel voormalige WoL-beleggers hun aandelen Tiscali op 2 januari gelijk weer verkopen als ze ze binnen hebben. Dat kan omdat de stukken Tiscali voor een bepaalde periode verhandelbaar zijn aan het Damrak. Als voldoende investeerders hun verkregen aandelen vasthouden, heeft Tiscali 'zeker de intentie' een tweede notering aan te vragen, zodat Nederlandse eigenaren de koers in de gaten kunnen houden.
Het aandeel Tiscali zweeft deze dagen achterin de twintig euro. Sinds de bekendmaking van de fusie met WoL verloor het bedrijf een derde van de beurswaarde. Volgens analisten is de huidige notering nog steeds aan de hoge kant. Het bedrijf heeft nog altijd maar een relatief klein aantal actieve abonnees en heeft bovendien niet erg veel geld in kas. Te weinig in elk geval om grote overnames te kunnen doen. Als straks de Nederlandse beleggers hun aandelen Tiscali meteen dumpen, kan dat een verdere koersval van het aandeel betekenen. Onwaarschijnlijk is dat zeker niet, menen analisten: de verwachting dat anderen dat zullen doen, kan een goede reden zijn om zelf (ook) het zekere voor het onzekere te nemen.
Hoe dan ook eindigt het WoL-avontuur voor de beleggers met een enorme domper. Omgerekend naar de ruilverhouding en de koers van gisteren krijgen ze voor een aandeel World Online, waarvoor ze vorig jaar minstens 43 euro hebben betaald, welgeteld 13 euro terug. Dat is al een stuk minder dan de 20 euro die Tiscali bij de fusie in het vooruitzicht stelde, maar nog altijd een stuk meer dan de 8 euro die het aandeel WoL op het dieptepunt noteerde.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.