Halfjaarwinst Unit 4 vrijwel verdubbeld

Vooral in het segment Internet en Beveiliging heeft softwarehuis Unit 4 een omzetstijging gezien in dit eerste halfjaar van ruim 200 procent.

De nettowinst steeg met 48 procent. De aanwas is afgezet tegen de cijfers over het eerste halfjaar van 1999. Unit 4 is steeds meer de nadruk gaan leggen op de mogelijkheden vanone-stop-shopping voor de klant. In de praktijk betekent dit het bouwen van websites, het hosten ervan (eventueel via satelliet) en de verbinding leggen tussen Unit 4'sfront- enbackoffice applicaties.
Het aantal werknemers per eind juni 2000 bedroeg 806. Dat is een groei van 47 procent ten opzichte van de stand per ultimo juni 1999. De omzet per werknemer nam in toe met 14 procent. De omzet buiten Nederland lag in de eerste helft van 1999 op 17 procent en ligt nu op 26 procent.
De goede cijfers zijn deels terug te voeren op acquisities, deelnemingen en allianties. Comsol en Swat zijn toegevoegd aan Unit 4's activiteiten op het terrein van internet en beveiliging. Omegon is overgenomen ter versterking van de bedrijfssoftware-tak. Unit 4 heeft een minderheidsbelang genomen in het Nederlandse Arge Consultancy, dat gespecialiseerd is in het hosten en ontwerpen van websites. Enkele weken geleden is aangekondigd dat Agresso Group en Unit 4 voornemens zijn te fuseren. Doel is een pan-Europese aanbieder van toepassingen voor elektronische handel te worden. Na de fusie zal Unit 4 actief zijn in Scandinavië, Benelux, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.
Unit 4 verwacht dat de middenmarkt voor bedrijfssoftware zich in de tweede helft van het jaar positief blijft ontwikkelen, ondermeer door de invoering van de euro en de opkomst van e-handel. Internet gaat op korte termijn een belangrijke rol spelen in de communicatie tussen administratieve dienstverleners en hun klanten. De directie van Unit 4 verwacht tevens meer uit te groeien tot asp (application service provider). Zij denkt over het hele jaar 2000 een omzet- en winstgroei van 50 procent te kunnen halen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.