Unisource op winst door afstoting onderdelen

Het pan-Europese telecomconcern Unisource heeft over 1999 een nettowinst geboekt van 2,8 miljard gulden. De afgelopen jaren keek het bedrijf nog op tegen verliescijfers; 1998 sloot het bedrijf af met een verlies van 382 miljoen gulden. De omzet van het concern over 1999 kwam uit op 1,6 miljard gulden. Dat was een jaar eerder nog 2,6 miljard.

De winst kwam tot stand door het afstoten van een reeks divisies. Dat leverde 3,4 miljard gulden op. Het afgelopen jaar verkocht het telecomconcern een aantal onderdelen. Unisource Carrier Services uit Zwitserland kwam in handen van Energis, het Franse Siris ging naar Deutsche Telekom, D-plus uit Duitsland werd eigendom van Mobilcom, Unisource Italia van Morgan Stanley Dean Witter Capital Partners en Unisource Iberia ging naar Telia. Het aandeel dat het bedrijf had in het Duitse Arcor werd afgestoten aan Mannesmann.
Niet afgestoten is Aucs Communication Service, een mondiaal opererende netwerkdienstenaanbieder. Hierin werkt Unisource samen met het Californische Infonet Services, dat de zakelijke- en netwerkoperaties van Aucs onderhoudt. Volgens Unisource-directeur Delahaije is deze samenwerking inmiddels uitgegroeid tot een krachtige aanbieder van mondiale telecomdiensten met een goede concurrentiepositie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable